Construction of a preschool with 10 classes

Download PDF
Client: City of Vigneux-sur-Seine
Architect: Bettina MAU and Pierre-Louis FOSSARD
Scope of services: Full scope of services
Surface area: 2.105m²
Photographer : Jean-Louis MOTTE
Handover: 2012

Program

This project is part of a new urbain development zone called “ZAC du Clos de la Régale“ in Vigneux-sur-Seine near Paris. The building was designed as a ground floor building to offer a direct connection to the exterior space to every classroom. The core of the building houses the common spaces, as the library, the computer room, the gymnasium and the after-school care club.

  • Parts of the courtyards are covered with wood structures that mark the entrance facade.
  • Environmental approach :
    . Building entirely built in wood (structure and surface)
    . Environmental construction site management
    . Sustainability management of resources
    . Optimisation of maintenance costs

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!